30 jan. 2010

Sun n' sea..

Checkade ut fran guest houset i Hikkaduwa imorse och hoppade in i bussen mot Matara.
Har last en hel del om en Paradis strand som heter Mirissa som e ca 10 km fran Matara. tankte att det blir perfekt att bo dar sa ar det nara till Matara dar flickorna skulle bo. Mirissa ar valdigt lugnt. Finns inte mycket annat att gora an att lasa och simma. For 3 dagar sen kom 2 jatte skoldpaddor upp pa stranden och lade agg. Hoppas dom kommer igen...
Hade otrolig tur med boendet igen.
Nar vi gick pa stranden med vara vaskor kom en kvinna mot oss och fragade vanligt om vi letar efter rum. Hon tog oss till hem till sig, dar hon bor med sin man och deras son.
Mitt pa stranden, bara 2 eller 3 rum till uthyrning. Frascht badrum!!
Endast 500LKR, lite under 4 e par natt. Stannar en vecka, minst.
Satt en stund pa terassen och pratade och dom berattade om tsunamin och hur dom sprang upp i begen och blev av med allt.
Och att dom vet att alla lander donerat pengar for att hjalpa men att dom som styr landet satt det mesta i egen ficka. Dom fick varken mat, nytt hem, klader eller pengar.. Man blir sa arg av att hora sant.
Ikvall ska hon laga mat at oss, sa det betyder att vi igen far hemlagad mat. :0)
Kopte just en chokladkaka som vi ska bjuda pa till efterratt. Hon fragade om vi vill ha fisk idag eller imorgon men bestamde att det blir Fish Curry idag och grillad fisk imorgon. Mys!
Det ar lagsasong har nu, sa valdigt lite turister. Skont. har nastan hela stora stranden for oss sjalva.
Har gatt runt i affarer idag och fragat efter fiskespo, utan storre framgang. far nog ga till nan fiskare och fraga om vi far kopa en lina och en krok.

Efter att vi samtalat med vardarna tog vi bussen in till Matara. Hade en adress till flickorna och en till Lions Club. Mannen vi bor hos hade ritat upp en beskrivning hur vi tar oss dit och aven skrivit ner adressen pa sinhalese sa att vi sku ha lattere om vi maste fraga nan om vagen. Dom har lite svart med vara bokstaver har.. :0)
Kom iaf till slut fram till det vi trodde var Lions Club. Plingade pa porten och en dam dok upp och sa hastigt att hon inte har nagra lediga rum.. Vi tog fram kuverten som mamma skickat med, dar vi fatt lions adressen fran. Hon bjod in oss pa te och forstod ganska snabbt vem vi var. Hennes man ar presidenten over det har distriktets Lions Club.
Hon ringde hem till flickorna, men dom hade akt till nan kurs idag. Sa det blir att traffa dom imoron hemma hos "presidenten".
Vi hade ju en adress till flickorna ocksa och fragade om det va ratt adress. men det va bara dit dom far posten. Sa vi fick veta att dom bor i Mirissa, inte alls langt fran vart guesthouse. Perfekt. Tank vilken tur att vi bestamt oss for att bo dar och inte i Matara. :0)

Ska forsoka hitta en buss sa vi kommer tillbaka till vart paradis nu och se om maten rakar va fardig.. :0)
Stadslivet tar pa energin.

Fia - Mailar snart.

Kramar till alla!!

2 kommentarer:

  1. roligt att höra att ni är ganska nära nu,ta mycke foton så vi får se hur dom mår.Bra att ni har en mamma där som sköter om er,hoppas maten va god.Prata med Ronny idag dom är i startgroparna med sin resa.Här e det svinkallt -20 i morse.H Mamma

    SvaraRadera
  2. Ja va kiva o läsa om hur de går....snart får ni väl träffa flickorna då :) / Maria M.

    SvaraRadera