12 jan. 2010

Goa

Har varit trotta och slitna efter allt resande. Sa har varken haft tid eller ork att ta oss till ett internet cafe. Men nu ska vi ta oss i kragen och uppdatera lite.
Kan ju borja med att beratta att Mackan har en alldeles EGEN sitar!!! Fick den till ett bra pris i Udaipur. Den borde nu va pavag med posten hemat... :0)

Akte nattaget fran Udaipur till Ahmedabad dar vi bytte till ett annat som tog oss till Mumbai. Tagen va verkligen en upplevelse for sig. Som i gamla filmer. Dar alla sitter trangt och gungar i takt med klonk klonk klonk ljudet. Vi hade "sleeper class" sa vi fick en varsin liten hylla att ligga pa. Ungefar 40cm breda och 170cm langa. Inte sa mycket plats. Annu mindre nar man delar badd med en sitar.. :0) Den e ju lite obekvam form, liksom...
Nasta tag hade vi sittplatser i andra klass. Ganska kul upplevelse det med. Valdigt trangt men.. ar finns allt man behover pa taget. Det gar forsaljare runt helatiden och saljer ALLT. klistermarken, en massa olika matratter, dricka, te, kaffe.. Ja, det finns allt!

Spenderade bara ett dygn i Mumbai. Vi gillade inte riktit staden. DYRT och hektiskt. Kan ju bero pa att vi va trotta och slitna efter resandet... Bodde i de muslimska kvarteren, vilket int va det trevligaste kanske..
Bokade en buss ner till Goa. Tog 16 timmar. Och det va fruktansvart guppigt. Ungefar som pa grona lund. Vet inte riktit, men vi funderade lite om bussarna i indien gar pa fiskleverolja. Doften paminnar lite om det.. Varje gang kusken gasade pa lite kom det in en grym odor. Det visades Bollywood filmer pa vagen. Ljudkvaliten va kanske inte den basta :0) men det funkade..

Nar vi kom fram till Goa va vi utmattade for man fick inte somn pa bussen. Det va hog skrallande volym och som sagt GUPPIGT. Vi tog en tuk tuk till en strand vi last om. Dar skulle det va jattebilligt att bo. Chaufforen beratta lite om vad som hander pa stranden sa vi bestamde oss ganska fort att inte stanna dar utan ta oss till en annan lite lugnare finare strand istallet. De nastan bara israeler och ryssar dar. Dom e ju inte sa kul att umgas med. Och sa stod det i tidningen att en svensk flicka dog dar for nan dag sen. Det va nan idiot som lagt droger i hennes glas!! Tur att vi fick en snall taxichauffor som berattade allt det har och rekommenderade Calanguta stranden istallet. Det fanns tydligen inte ens en sandstrand dar. bara stenar och hotellen och restaurangerna slanger allt skrap i sjon.

Hittade en superbra lagenhet for 9e per natt. Kokplatta, kylskap, varmvatten, en okopplad bykmaskin, stor balkong och RENA lakan, tv osv osv.. Gillade den sa mycket sa vi bestamde oss for att stanna en hel vacka och vila upp oss. Markte pa kvallen att vi har 2 ganska stora kackerlackor som kommer in i badrummet for att spendera natten dar. Bestamde oss for att dom far gora det sa lange dom halls stilla och inom badrummets vaggar. Inte ut i lagenheten alltsa.

Idag skulle vi hyra cyklar for att kunna ta oss runt pa egen hand men det finns tydligen bara mopeder for uthyrning. Far se om vi hyr en san nan dag. Har e ju trots allt lite lugnare trafik an dom andra stallena vi varit pa.

Vi har antligen lart oss att man maste boka buss/tag/flyg biljetter i god tid har nar det e hogsasong. Sa idag har vi bokat tag fran Goa till Kerala. Aker dit 18.1. Sen fran Kerala till Chennai 22.1 och sa flyger vi fran chennai till Sri Lanka 27.1.
Sa 27.1 e det for var del GOOD BYE IMPOSSIBLE INDIA! :0)
Ha det bra alla. Nu ska vi ga och lagga oss pa varsin solstol och bestalla in varsin kall ol och kanske ta en timmes helkroppsmassage (hela kalaset ca 8 e) :0)

2 kommentarer:

  1. Nåja... nu börjar jag bli lite avis på ert billiga leverne och massage och sånt... vad gör nu då en kackerlacka eller två? ;)

    SvaraRadera
  2. Ena kackerlackan har brutit mot reglerna och flyttat in bakom bykmaskin.. Funderar starkt pa dods straff...

    SvaraRadera