17 apr. 2010

Laos- Vang vieng

Kumlinge Pap - Mmmm, varmiddag. Rokt abborre o ny paaron... Borjar vattnas i munnen!


Sista kvallen i Chiang Mai spenderade vi med Chris. Sarah va sjuk sa hon gick o la sig. Vi satt vid 7eleven "baren" och drack budget whiskey. Efter det rakade vi hamna in pa en Thai karaoke fest. Det blev en hel del sjungande. Vi sjong sakert alla engelska latar dom hade. Thaiarna tyckte om det och upprepade "one more song, one more song" varje gang vi sa att vi sku ga hem. Blev en sen kvall men kul va det. Typiskt va det ju att kameran va hemma i rummet IGEN..

Nasta dag for vi till busstationen. Solen va pavag ner sa vi tankte att vi sakert klarar av tuk tuk farden utan att bli vata. Alla (utom dumma faranger) slutar kasta vatten nar solen gar ner. Vi klarade oss ganska langt, men saklart va det nagra turister pa vagen som inte fattat hela greijen med vattenkastandet. Dom kom in i tuktuken med 3 hinkar vatten och en slang. Trots att vi ropade att vi hade kamera.. Sana ganger blir man irriterad. Trodde att telefonerna och kamerorna va forstorda men som tur va klarade sig allt.

Efter 24 timmars resande med bussar och tuk tukar kom vi antligen fram till Vang vieng.
Det ar jattefint har. En ganska liten by med Nam Song floden som flyter i utkanten av byn. Vang vieng ar kant for sin "tubing". Vilket betyder att man pa morgonen satter sig i en traktor ring och flyter langs med floden hela dagen. Det finns en massa barer och restauranger man kan stanna vid pa vagen. Tankte att vi sku ta oss en titt pa tubingen imorgon.
Efter att vi hittat et formanligt rum igar sa gick vi till marknaden en svang. Dar motte vi Fiona och Dave, ett irlandsk par som vi traffade i Chiang Mai. Dom tipsade oss om en bar dar man fick gratis buckets (drink i hink). Sa efter duschen traffades vi upp dar. Tog inte lange innan aven Kevin, en canadensare vi hangde med i Pai, dok upp. Horde aven rykten om att Nicky och Emma kom igar. tank va varlden e liten :).
Nu ar det bara Chris och Sarah som fattas.
Timmarna flog forbi medan vi satt och diskuterade droger, film, musik osv osv..

Eftersom vi ar i Opium odlarnas trakter sa finns det ratt mycke sant till forsaljning. Dom lokala vet nog vad dom ska gora for att fortjana en extra slant. Saljer svamp, opium eller marjuana at fulla turister for att sen skriva ner en heeel massa annat pa notan utan att turisterna marker det..
Sa man ska helst undvika "Happy-menyerna". Happy-pizza, happy-shake, happy-bag osv..

Idag hittade vi en restaurang som serverar en favorit.. Sukiyaki, man har en grill mitt pa bordet och bestaller in ravaror som man sen sitter och griller. Under grillen haller man vatten dit allt fett fran grillen rinner. Man kan aven satta i svamp och gronsaker och sen ata det som en soppa.. MUMS!! Kanske lyxar till det ikvall.

Det finns inga fasta priser har pa nanting sa det ar mycke argumenterande och prutande. Och som sagt sa fuskar dom garna med notan. Bestaller man en ol sa kan dom skriva ner tre extra och hoppas pa att ingen marker det. Om man marker det och sager till sa bara andrar dom det fort. Inge tjafsande eller sa, eftersom dom mycke val vet att dom gjort fel. Men tank vad manga som inte marker.. :)

Har inte bestamt oss an om vi aker vidare i Laos eller om vi aker tillbaka till Thailand. Bangkok lamnar vi iaf. Flyger ju hem darifran men.. Dom lar val inte komma och harja pa flygfaltet...?? Sa endera Laos eller oarna runt Koh Chang i Thailand...

Nu ska vi ga hem pa TOA.. Har suttit dar en hel del idag... Suck!!!

Kramar till alla!!!

2 kommentarer:

  1. Hej på er,
    var försiktiga med happymenyer!Kom just med tåg genom sotigt Europa,åkte från Lausanne på fredagmorgon och kom till Stockholm nu på lördag eftermiddag.Fullständigt kaos!Folk slogs i Hamburg för att komma med på tåget norrut!Man kunde inte röra på ett finger mellan Hamburg och Puttgarden(ståplats).Ovanligt i Europa!Åkte sedan taxi från Köpenhamn till Malmö med 190km/h,chauffören hade antagligen bråttom tillbaka.Betydligt billigare taxiresa än för John Cleese som åkte från Oslo till Bryssel!
    Ha det bra och var på er vakt i opiumlandet!
    Hälsningar o kramar P/R

    SvaraRadera
  2. Hej på er
    Inga flyg flyger hit eller härifrån pga vulkanutbrott på Island.Isen for utanför oss i dag skönt, äntligen näten i sköne.Sköt om er.
    H Marika

    SvaraRadera