21 apr. 2010

Koh Chang

Efter att vi internettat klart sist vi skrev skulle vi ju ta oss till busstationen for att aka mot bangkok. Nar vi kom ut SPO regnade det och askade.. Stod en stnd och funderade pa hur kallt det kommer bli att sitta tio timmar i AC buss om vi nu gar ut i regnet. Sag en dam med en Ballantines under armen som sag ut att va pavag till sin bil. Foljde efter henne och bad om att fa skjuts till busstationen. Hon erbjod oss att aka med anda till Udon Thani eftersom hon skulle dit. skulle blivit billigare for oss att ta bussen darifran men vi hade ju redan kopt biljetterna fran Nong Khai. Vi ville ge henne en slant for att hon skjutsade oss men hon sa att hon ar rik, att vi skulle behalla vara pengar.. :) Inte ofta folk sager sa har i Sydost Asien..

Allt gick bra i Bangkok. Hittade en buss som gick en timme efter att vi anlant. Sa nu ar vi pa Koh Chang. Fint...Turistigt...
Har last lite om nagra sma oar har utanfor. Ska ta oss dit imoron for att fa lugn och ro och bara njuta dom sista dagarna.
Kan handa att det inte finns internet dar...? Isafall nar ni ju oss pa telefon om det ar nat viktigt.

Igar nar vi hittat ett rum (pa stranden) som vi tyckte va ok, kom Toni gaende utanfor. Det ar han finnen som vi traffat i Indonesien och i Pai. Han kommer inte hem pga vulkanen sa han hade bestamt sig for att komma till en o och vanta istallet for att sitta i bangkok.
Pratade en stund med honom innan vi gick for att ata middag. det blev en stor friterad fisk med supergod chili lime sas. Riktit gott!

Vi va trotta efter allt resande och inte riktit aterhamtande fran Vang vieng livet sa vi bestamde oss for att ta en tidig kvall. Gick till rummet dar det vimlade av kackerlackor. Inte bara en och tva, dar va alltsa MANGA!
Fightades en stund med dem innan en engelsk flicka som bodde granne med oss knackade pa och fragade om vi kan hjalpa henne. Hon hade en kackerlacka i sin sang och hon va lika radd som vi att forsoka fa bort den. Mackan kande val att "A man gotta do what a man gotta do" sa han hjalpte henne.Hon va fortfarande vettskramd sa hon bestamde sig for att inte spendera natten dar utan ga och leta efter ett annat rum. Det va morkt ute sa vi gick med henne for att hon inte skulle behova ga ensam i morkret och for att hon inte hade varit in till "byn" innan.

Det hade redan hunnit bli midnatt sa alla hotell och guesthouse va stangda. sa det va bara att traska tillbaka till rummet. Igen fick Mackan ga in och hjalpa henne med kackerlackan som da va pa hennes gardin.
Var granne pa andra sidan satt pa terassen och sa att det bara ar att vanja sig. Att dar finns hur mycke Spindlar, kackerlackor och andra krak som helst.
Annu nar vi hade gatt och lagt oss horde vi hur tjejen i bungalowen framfor oss skrek nar hon gick in pa toa.. Ackligt.

Satte klockan och ringa 09.00 imorse och flyttade. Nu bor vi i ett jattefint rum. dock inte pa stranden men det tar ca 5 minuter att ga. Men som sagt bor vi bara kvar har en natt och aker ut till paradis oarna imorgon.
Dar lar det ju finnas mindre valmojligheter, sa dar ar det bara att acceptera dom sma krypen.

Nu ska vi kopa batbiljetter och sen aka till long beach for att ata middag dar.

Kramar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar