5 apr. 2010

Chiang mai to chiang rai??

Igar kvall efter att vi skrivit i bloggen sa bestamde vi oss for att leta efter en sko affar som jag tyckte jag sett dagen innan. Halvvags till skoaffaren kom vi in pa en helgalen sondagsmarknad. Det blev att spendera nagra timmar dar. Skulle nog gatt snabbare om det inte varit sa mycke folk dar. Man gick liksom i ko mellan standen. Sa otroligt mycke folk. men roligt va det att se alla deras hantverk.

Idag tog vi en tuk tuk till Tiger kingdom. Spenderade ungefar en timme dar med tigrarna. Man fick valja om man ville se nyfodda, lite storre, medium, eller mega stora. Vi tog medium eftersom det va billigast och ingen vill se dom. Alla vill ju se dom stora och dom nyfodda. Sa det va bara vi tva och en annan kille och sa tre vakter dar inne i "buren".
Tigrarna va 18 manader gamla och valdigt lekfulla och ivriga. Fick nagra fina bilder som vi kan satta in sen nan dag.
Vi fick aven ga utanfor dom andra tigrarnas burar for att ta foton. Otroligt vackra djur.

Vi hade planer pa att ga pa massage ikvall. Vet inte hur det blir, Mackan raka somna sa jag kom pa internet istallet. Ska se om vi hinner annu innan det stanger.
Det finns ett stalle som heter "Thai women prison spa". Dar kvinnliga fangar fortjanar lite pengar innan dom blir fria. Sku va kul att fa en timmes massage och pa samma gang fa hora deras historier..

Det blir snart nyar har, Songkran som det kallas. 13-15 april. Thaiarna firar det genom att i 4-5 dagar springa runt och kasta iskallt vatten och nan sorts vitt pulver pa folk. Varat visum gar ut 8 april men vi bestamde oss for att skippa Laos an sa lange och bara aka snabbt over gransen for att fa 15 dagar till i Thailand. det har kan man ju inte missa.
Maste kopa undervatten kamera och en vattenpistol bara sa blir det hur bra som helst.
Chiang mai ar tydligen den basta staden att fira festivalen i, sa vi bokade ett rum fardigt sa vi sakert har sen. Har hort att ALLA hotell och Guesthouse ar fulla da..
Horde idag att dom aven gar runt och slanger motor olja pa folk. maste kanske ga och kopa gamla klader fran nan second hand sa inte man forstor sina egna..

Kramar!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Hoppas allt är bra! Har ni utrustat er för songkran redan? Spännande med tigrarna.
    Här regnar det men finns ännu mycket snö kvar. Åkte på en förkylning för några dar sen men mår nu ganska bra. Ska på jobb i morgon.
    Må så gott! k m

    SvaraRadera