2 apr. 2010

Fortfarande i Pai.

Det va meningen att vi sku aka fran Pai till Chiang Mai idag.. Men det ar valdigt svart att slita sig fran detta stalle. Vi trivs riktigt bra bada tva. Och nu har vi inga ackliga djur i var bungalow, bara en liten groda som bosatt sig pa ryygstodet av toastolen. Men den ar stilla, snall och tyst sa det ar ingen fara. Nagra syrsor och va det nu annat ar som spelar utanfor... Det ar bara mysigt.

Igar va den roligaste dagen pa lange.
Borjade med att vi i forrgar bestamde oss for att hyra moppe en dag och aka runt och se vad som finns utanfor byn. Pa kvallen tog vi en ol pa en bar vid floden dar vi traffade en tjej fran Holland. Hon reste ensam sa vi fragade om hon vill folja med oss pa var moppe tur. Det ville hon garna sa vi mottes upp igar morse och gick for att hyra tva moppar.
Det gick lite skakigt i borjan, da det ar sa lange sen nan av oss har kort och Mare(Hollandskan)hade aldrig kort forut..Men efter ett tag vande sig chaufforerna och det gick riktigt smidigt. Har ar nastan ingen trafik sa det ar valdigt enkelt att kora har.
Forst akte vi till Pai Canyon, gick runt lite men flip flops ar ju inte dom basta "klatter skorna"..
Nar vi kom ner till vara moppar sa traffade vi pa en polska som ville folja med oss till ett vattenfall. Dit va det ca 7km genom sma byar. Jattefint. Kom upp till ett cafe dar man skulle fa information om vattenfallet. Fick veta att det tar 6 timmar att ga dit fram och tillbaka. Vi tog en kaffe pa cafeet istallet.
Dar traffade vi Chris fran England som ville folja med oss pa lunch.
Vi akte alla i rad tillbaka till Pai centrum for att ata pa en restaurang som Mare rekommenderade.
Efter maten akte vi vidare tilll ett annat vattenfall. Det va lite enklare eftersom man kunde komma enda fram med moppen.Chris, Mare och Polskan simmade. Finska badkrukorna tyckte det va for kallt sa vi satt och fotade lite istallet medan vi doppade tarna.
Solen va pavag ner sa vi bestamde oss for att forsoka hinna tillbaka till Pai Canyon for att se solnedgangen dar. Polskan hade tillracklit av korandet sa hon for hem och duscha istallet.
Det gick ganska fort, men vi kom iaf just och just fram i tid for att hinna se solen forsvinna bakom bergen. Det va riktit stamningsfullt att sitta och folja med hur den forsvann. Det gar sa otroligt snabbt har i Asien. Den forsvinner pa nagra enstaka minuter. Hemma tar det ju hur lange som helst.

Vi akte alla hem till vara bungalower for att duscha och senare kom Mare och Chris till oss. Satt pa verandan och diskuterade ALLT mellan himmel och jord. Helt underbara manniskor! Nar olen va slut va vi alla lite hungriga sa vi gick over bron till byn for att avnjuta lite streetfood. Dar traffade vi en Canadensare, Kevin. Gick till 7 eleven for att kopa mera dricka och satte oss ner vid ett stort gang som hade fest vid bankautomaten.. Nar alla andra gick vidare till nan bar sa gick vi hem till kevin och spelade lite kort. Fick aven sallskap av en Husky(Haski??) hund som vi dopte till Yellow Snow efter en Frank Zappa lat. "Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow." Det blir ju lite dubbelmening dar, kom Mackan pa just, eftersom man i vissa delar av asien ater hundar.. :)
Vi hade sa roligt sa det va svart att avsluta "festen". Men Mare skulle tidigt upp for att ga och trecka, vi skulle tidigt upp for att aka till Chiang Mai (som inte blev av), Chris och Kevin ville garna prova pa hur det kanns att vakna upp utan att vara bakfulla. Sa vi bestamde oss alla for att ga och sova i tid.

Vi har bada fatt jobb pa Finnlines over sommaren forresten..

Sa, det va val allt for den har gangen.

Hoppas ni alla mar bra!

1 kommentar:

  1. Hej
    tack för bilderna!Markus,hoppas att du får spela och sjunga för hela hjärtat!När ni kommer tillbaka så planerar vi en resa till Dakota-huset.Tar hela gänget med oss och har det bra i New York City(som jag älskar)!
    Ha det bra!
    P/R

    SvaraRadera