19 feb. 2010

Kuta beach, Bali

Kom (lyckligtvis) fram till Bali igar. Flygresan va inte sa skoj. Det guppade och slangde och sa kandes det emellanat som att motorerna sku ha slockna o att vi foll nerat... Men nog hade val piloten koll pa det antar jag, vi kom ju fram hela iaf.

Hade ju hort att det skulle bli problem om man inte har en biljett for att aka fran bali, men dom fragade inte ens efter den. dom fragade bara hur lange vi tanker stanna. kanns lite onodigt nu att vi kopte biljetten men.. battre det sakra fore det osakra.

Det va en jobbigt svettig promenad nar vi letade efter rum. Ungefar som pa Patong beach. En massa fulla svenskar som inte flyttade pa sig fasst vi kom med vara mega vaskor. Javla singapore shopping. Hittade ett rum iaf, Ronta bungalows, kostade 10e. Dom hade bara rum at oss for en natt sa anda till halv 2 inatt gick vi runt och letade rum for 2 natter till. Bor nu i ett jattemysigt rum for ca 7e. Bosatte oss precis brevid posten sa nu ska ALLA onodiga kilon skickas hem! (plattang va ju valdigt smart att ta med pa resa...)

Idag nar vi gick pa stranden kom en gubbe med nan sorts lotter fram. fick en varsin lott och det slutade med att vi satt 2 timmar pa ett kontor dar dom med allt vald forsokte fa oss att bli medlemmar i deras hotell kedja. Vi gick med pa att aka dit for att vi kunde vinna 1000 AUS Dollar, en video kamera, en vecka pa 5 stjarnigt hotell eller 300 dollars rabatt hos dem. (dom ager typ alla lyxhotell, restauranger och butiker har i bali).
Det hela slutade med att vi fick 6e kopkort till minimart (typ som Balis R-kiosk) och en hog med rabattkuponger till deras restauranger. Yeee, 10% rabatt... For att inte glomma 2 pepsi som dom bjod pa och sa fick vi gratis skjuts till kontoret och tillbaks till stranden. Vi ar INTE medlemmar... men vi gick ju pa plus iaf. Undrar va vi ska kopa for skoj i R-kiskan... :0)

Manga sager ju att Bali ar ett riktit paradis. Men vi rakade nog (igen) komma till fel strand. Har ar det smutsigt, Luktar kloak och vimlar av skandinaver. VADA LAGSASONG??
Men dom andra stranderna runt bali ar sakert hur fina som helst. Har inte bestamt oss an om vi ska aka runt mera i Bali eller aka mot Java.

At just underbart god streetfood. En tant som stod med ca 30 olika kastruller dar man bara peka pa vad man ville ha. Billigt och gott.

Det blir nog Viking i sommar. har ju lovat att jobba dar i Juli och det va just da dom ville ha oss till finnlines...

Hittade ganska billigt flyg hem till Finland (inte bokat an) ca 150e/pers med Aeroflot, russian airlines. :0) Kan int va varre an Jetstar...

Kramar!

3 kommentarer:

  1. roligt att se lite bilder på er igen!! :)
    skumppiga flyg e inge skoj,nä...men tur att ni kom hela fram!!
    D e bra att ni valde viking,d gör väl alla snart..haha..
    här ha d lovats vinterns värsta storm ti helgen..najs..ska se om ja snart har en biljett i fickan jag å!?
    kramar på er båda!! F

    SvaraRadera
  2. Tur att ni hittade ett bra rum till slut!Här är det stormvarning 2 till imorgon,vet inte vad det betyder,men hoppas att Finnair flyger i alla fall.Sarah och Jocke kommer ikväll.
    Ha det så bra
    R/P

    SvaraRadera
  3. Skönt att ni kom fram ordentligt till Bali!
    Vilka fina bilder! Jätteroligt se er och några av de människor ni mött. Tanja! Vad fin du är i sari. Markus! Snygging i skägg.
    Här är kallt, 25 i morse, 19 och blåsigt i em. Bet bra i näsan när jag cyklade hem från arb. Och som r/p skrev, stormvarning söderut. Hoppas P:s hemfärd går bra, och Sarah + Joakim kommer lyckligt fram. Dom får verkligen uppleva riktig vinter. Sköt om er! K M

    SvaraRadera