26 feb. 2010

Fortfarande Jakarta

Igar forsokte vi fa en biljett harifran, svart!
Det ar nastan lika dyrt att aka buss har som i Finland. Horde lite om batarna som vi hort att ska ga harifran till Sumatra, nasta mojliga va 2 mars...
Bokade till sist ett dyrt flyg. Flyger imoron till Medan som ligger ganska hogt upp i Sumatra. Det ar darifran som vi sen ska flyga vidare till Kuala Lumpur i mars.
Har last om en liten o som ligger i Donau Toba sjon. Dit aker vi. Ser valdigt fint ut pa alla bilder vi sett. Blir sakert att slappa dar till 10 mars. Om inte vi tar en svang in till djungeln for att halsa pa orangutangerna. Pengarna borjar va ett litet problem bara. Har inte rad att gora sa mycket om vi annu ska kunna resa en tid.

Det blir dyrt i stora stader nar det ar sa langa avstand mellan allt och man behover transport. Som igar nar vi skulle till kontoret dar man koper batbiljetter och till en marknad. Allt va stangt och vi fick aka 3 olika tuk tukar for att komma till alla stallen. Tuk tukarna va dom skrangligaste vi sett under var resa. :0)
Den ar sa daligt planerad den har staden, alla vagar ar enkelriktade sa man far aka jattelangt for att komma in pa ratt gata. Om det fagelvagen ar 1 kilometer sa kan det ta en timme att kora dit. Ett exempel, Vi va alltsa 100 meter fran vart guesthouse dar chaufforen skulle kunnat slappa av oss. Men han valde att fortsatta kora i ca 20 minuter for att komma in exakt pa den gata vi bor...

Igar kvall satt vi pa terassen vid vart guesthouse och funderade pa vad vi sku gora. Bestamde oss for att ga ut pa en ol. Valde en bar dar det satt ganska mycke folk. Vi fick direkt en ny van. Froken Nina med snopp mellan bena. Satt och pratade med henne/honom om hur det ar att leva som transsexuell i ett muslimskt land. Hon/han har nog inte haft ett latt liv. Hon/han rumde hemifran som 16 aring pga att hon inte blev accepterad av familjen. Sen dess har hon varken hort eller sett av sin familj.
Hon tjanar pengar pa att salja sig sjalv... Hon narmar sig 40 ar och alskar Roxette... :0) Kan alla texter. Van Morrison och Kurt Cobain va ocksa stora idoler. Hon va sa lycklig nar hon tyckte att Mackan liknar Kurt.

Nar vi druckit och pratat klart gick vi hem. Det visade sig att vi va utlasta fran hela guesthouset. Agaren hade gatt och sova och last fasst alla ytterdorrar. Vi bankade pa fonstren ganska lange innan han vaknade och bad sa mycket om ursakt for han trodde att vi lag och sov i rummet redan.. Haha, pinsamt..

Idag har vi inte gjort nat. Kopte varsin bok och Mackan har suttit och klinkat pa sin 15 euros gitarr som han kopte pa Bali.
Sitter och vantar pa att dom ska oppna matstanden pa gatan sa att vi far mat. Det ploppar upp fullt med sma "restauranger" nar solen gar ner. En Nasi Goreng for 7000 IDR ska man val kunna unna sig.

Indonesien ar verkligen rokarnas land. man far roka OVERALLT! Sitter for tillfallet i vart lilla internet bas och roker, precis som alla andra...
Pa gatorna kanner man oftaen sot doft av den lokala kretek cigaretten. En tobak smaksatt med nejlika, acklit sot. Den sags aven bota astma...? Det ar trots allt bevisat att nejlikan far luftroren att domna bort sa kanske det bara ar sa att man inte kanner av astman lika bra...?Annars ar det samma gift som allt annat.

Nu ska vi se om dom har fatt igang gatukoken dar ute.

Kramar till alla, saknar er!

3 kommentarer:

  1. Ska väl kommentera nångång fast jag alltid läser. Oftast läser jag i telefonen och då blir det lätt ogjort, men jag läser! Ursäkta en dum fråga, men vad är tidsskillnaden? Det låter ju som kväll när du skriver medan en annan just har städat undan frukosten i Gabriellas buffa :)

    SvaraRadera
  2. Hej!Hoppas Nasi Gorengen smakade bra. Hur är magarna? Sitter framför brasan, P & Joakim är ute och skottar snö, Sarah jobbar på sitt skolprojekt. Är lite mildare väder. Var till Simpsiö igår. S & J åkte snowboard. Mycket snö på taken, best snöskottare till må. Isvägen till Jannes saloon öppnad, om väder kanske vi far ut. Äventyrare, sköt om er! Vi saknar er! Kram S, J, P & M

    SvaraRadera
  3. Hmm, tidsskillnaden ja..? Vi e val 7 timmar fore er tror jag...Eller sa e de 5. E int rikit sakra.

    Nasigorengen har e jattegod, eller egentligen e det Mie goreng vi brukar ata. Stekta nudlar istallet for ris. Otroligt gott.Magarna har varit riktit bra nu ett tag. Lite kranglade min efter biffen pa taget men jag tog sri lankanska ortdrickan sa det hjalpte direkt.
    Va mysigt det later med alla sno och isvagar. Kanske man borde gora en skidresa nasta ar istallet.
    Kramar till er alla!

    SvaraRadera