30 mars 2010

Pai nai?? Pai pai...

Kan val borja med att tacka for alla kommentarer.. Roligt att ni skriver... HRMPF...

Vi stannade en natt till i Mae sot eftersom magarna svek lite igen.
At en jattegod Burmesisk middag dar. Teblads sallad, gronsaker och tofu i jordnotssas och aubergin curry. NAM!! Och sa gick vi runt pa marknaden och sag pa alla delikatesser dom salde dar.
Sma skoldpaddor, alar, grodor och en hel del olika smafaglar osv.. Odoren va inte den basta.
Tog ocksa en fotmassage. Tog valdigt ont medan dom massera men efterat va det skont. Som att fotterna krympt en storlek nastan..

Igarmorse steg vi upp tidigt for att hinna med bussen upp till Chiang mai. Busstationen lag bara 2 minuters gangvag fran guesthouset sa vi gick dit en halvtimme innan bussen sku ga.
Fick veta att vi va pa fel station + att flickan fran vart guesthouse sprang efter oss for att hon trodde att vi glomt att betala for olen.
Vi rusade tillbaka till guesthouset och forklarade att vi inte druckit nan ol. Och sa forsokte vi forklara att vi har liite brattom.. Vardinnan ringde fort en taxi som tog oss till den andra busstationen dar vi fick hora att bussen till Chiang mai va full.
Det blev en 2 timmars skumpig trang resa med en minibus till Tak. Darifran en buss till Chiang mai, tog 4 timmar. Fran Chiang mai till Pai 3-4 timmar i en minibus. Vi va ratt sa mora nar vi kom fram.
Hittade snabbt ett rent och billigt rum. Men saklart va herr kackerlacka pa lavoaren imorse och froken mega spindel i duschen. Imoron flyttar vi till en stor mysig bambu bungalow vid floden, dar det formodligen bor stora krak familjer.. Men lamporna va sa daliga sa man ser dem sakert inte.
Vi sprang pa ett spanskt par som vi traffade i Indien. Dom tipsade oss om stallet.

Pai ar en jatte mysig by. Paifloden flyter i utkanten av byn och har finns en massa vattenfall och andra sevardheter. Det ar lagsasong nu (eftersom det ar for varmt for vasterlanningar den har tiden) sa vissa stallen har stangt, men det snurrar anda mycke folk har.

Vi ska annu forsoka hinna till Chiang mai och Chiang rai och kopa lite silver innan visumet gar ut.

Kramar!

5 kommentarer:

  1. Hej, kära ni!
    Ja d har ju varit lite glest med kommentarer sista dagarna...
    Så ni har "husdjur" igen. Hoppas de är giftfria? Tysta ialla fall, krakor, om d nu bor nära er bungalow, kan ju väsnas. Här är hopp om vår, men kom lite snö under natten. I skeå-trakten har det snöat massor igen, enl bror K måste det vara tidernas rekord. Åker ditåt 23/4. Stannar 1 v och far sen direkt till Hfors, möter p och går på födelsedagskalas. Glad Påsk på er, kanske kan ni koka var sitt ägg & måla? Sköt om er! kramar m

    SvaraRadera
  2. så äntligen blev d chiang mai,pai o allt d där.. haha! vi som hade såna planer då för 3-4år sen o fara dit :)
    ja e glad att i kom iväg dit så kan ni berätta sen o visa bilder!

    solen titta just in här..d va ett tag sen man såg den..men tills ni e hemma ska no våren o va här!!

    kramis!!

    SvaraRadera
  3. hälsningar "F" alltså.. :)

    SvaraRadera
  4. Hej på er!I tokholmen är det vår och snömassorna har nästan försvunnit.Carlo DiMario var och hälsade på,snackade med Fransesco också,han läser geologi och vill gärna komma och hälsa på,var på väg till Island nu.Carlo avslutade sitt föredrag troget med en bild på John Lennon,vilket får mig att tänka på att du Tanja skrev att du satt och läste en bok som heter jävla John,hur hittade du den i Indien?
    Om ni inte hört så har Vanhanen slutat dricka mjölk också!Detta har lett till en våldsam debatt:hur förhålla sig till grisarna?Jordbruksminister som själv har grisar säger att hon minnsann dricker bara inhemsk grismjölk,detta har dock sedan i sin tur upprört Peter Ingamn(importerar mjölk från Sverige)som har lovat stämma Vanhanen,som i sin tur aldrig mera sätter sin fot på Prisma.Där en liten inblick även på den politiska fronten,spännande tider!
    Ha det så bra!
    Kramar P

    SvaraRadera
  5. Hahaha, fick ett gott skratt av politiska nyheterna.
    javla john boken kopte jag i Sthlm innan vi akte. Den va riktit bra..

    Husdjuren borde va giftfria. Bettet av spindeln lar ta valdigt ont men inte farligt.
    Kan du skicka Mormors adress igen? Hittar den inte.

    Fia, jaa tank att vi aldrig kom upp hit da.. De sku de ju nog varit vart.. :)

    SvaraRadera