6 mars 2010

Lake Toba...

Ar fortfarande kvar i Lake Toba.
Har inte gjort sa mycket annat an simmat, cyklat och njutit.
I forrgar morse kom Eddi (en lokal kille) till vart rum och fagade om vi vill komma med ut och aka bat till ett vattenfall. Vi hade just vaknat och inte atit frukost an. men han lovade att fixa det pa baten bara vi kommer med.
Vi hoppade pa hans moppe och korde ner till kamnen dar dom andra vantade pa oss. Ca 15 turister och 8 lokala pojkar som kallade sig for "crew"..
Sa fort vi akte ut sa borjade jammandet. Bongo trummor och en massa gitarrer och dom vanliga fest latarna, som Zombie, Whats up osv. Kandes nastan som att aka Behej.
Forst akte vi till en liten by dit man endast kommer med bat. Vi gick upp till en liten skola dar barnen hade en dans show for oss.
Efter det akte vi till vattenfallet for att simma och ata lunch dar. Fried rice med stekt agg. Eddi hade tidigare fixat nudelsoppa at oss som han lovat. Vi fick en hel del avundsjuka blickar fran dom andra turisterna men dom forstod nog vad det handlade om nar vi forklarade att han hamtat oss 2 minuter efter att vi vaknat...

Efter vattenfallet akte vi till en annan liten by. En av Crew medlemmarna hade med sig sin harpun som han fangade en massa fisk med. Vi grillade fisken och drack Jungle juice. Ett sorts lokalt palmvin som dom e sa stolta over. det smakar Kilju..

Kom tillbaka till hamnen vid 5 tiden. En engelsk flicka hade fatt i sig en ol for mycket sa hon tyckte att hon skulle lana en moppe och kora lite. Hon kom ca 2 meter innan hon och moppen kraschade ner for en 1,5 meters stenkant. Hennes ben hoppade ur led och ambulansen hamtade henne. Seare fick vi hora att hon akt till Medan till sjukhus for det hade blivit riktigt illa. Har inte hort nat sen dess... Hoppas dom har fatt benet pa plats.

9 tiden pa kvallen kom Eddi igen till vart rum och vi akte med han rill Roys pub och drack nan ol och lyssnade pa ett live band. mackan va upp och jammade och sjong nagra Bob Dylan latar... TYVARR hade vi lamnat kameran i rummet.. men det kommer nog flera tillfallen.

Vi har andrat vara reseplaner lite. Aker inte till Malaysia som planerat. Hittade ett flyg till Phuket for 20 euro sa vi slog fasst. Flyger dit pa onsdag. Fia kommer till Krabi sa vi ska forhoppningsvis traffa henne. Har messat lite med en kompis som bor i Phuket sa han sku leta efter ett billigt rum at oss. hoppas han har hittat nat nar vi kommer fram.

I Hua Hin bor en annan kompis som har jobbat pa birka. Aker dit och halsar pa honom och sen kommer han troligtvis med oss upp till norra thailand.

Mojligtvis avslutar vi var resa i Malaysia..? Far se..

Vi kommer att skaffa ett thai nummer sa fort vi kommer till Phuket. Skriver ner numret har sen. Om ni vill ringa sa kostar det bara 6 cent/ minut att ringa. Man ska satta en kod fore telnumret men vi skriver allt det sen.

For er som vill aka pa RIKTIG semester rekommenderar vi lake toba!! Lugnt och skont och valdigt trevliga manniskor..
Men se upp for svamparna.. Det sags att dom e magiska... :)

2 kommentarer:

  1. Är en aning avundsjuk på er: tropiska vattenfall, färskgrillad fisk, simma, live musik mm. Åka Behej??. Här: grå dag, lätt snöfall, ca -5, snarkningar fr soffan.....
    Hoppas den engelska flickan inte blev allvarligt skadad.
    Ha fortsatt trevlig resa! Sköt om er!
    K m

    SvaraRadera
  2. Behej ar en putt putt bat som vi brukar aka runt med pa somrarna. :)
    Ni verkar ju ha det lite varmare nu iaf.
    Vi kommer hem sen nar ni skriver att snon ar borta och blommorna borjar fa knoppar...
    Traffade inte engelskan mera men fick hora att det blev operation och att hon inte hade nan reseforsakring. Synd, men man far val skylla sig sjalv. Alla borde ju forsta att skaffa forsakring innan man aker ivag med en moppe i fyllan..?
    Stora kramar fran oss bada!

    SvaraRadera