9 mars 2010

Bye bye indonesia, hello Thailand!

Mmmm, jungle juice....

I forrgar vid 3 tiden pa eftermiddagen satt vi pa var terass och pratade om att vi bada borjar trottna lite pa tystnaden och inte sa mycket att gora. Just som vi diskuterade hor man en rost som ropar "Markus, Markus how are you brother" bakom hornet.
Det va Eddi som kom och fragade om vi vill folja med honom och Jerry till jungeln och dricka den basta Jungle juicen pa on. Vi tvekade inte ens en sekund utan va med pa det direkt.
Mackan fick en gitarr pa axeln och sa bar det av mot djungeln. Vi gick med en gubbe ganska langt in i skogen for att hitta den basta palmen. Efter att ha fyllt flaskan sa skar han ett nytt jack i stammen och stallde en ny flaska under for nasta gaster som kommer. (Det tar ungefar en dag for att fa 1,5 liter vatska fran tradet) Tyvarr kommer d3et inga bilder fran det har for vi hade ju nog saklart kommit ihag att ta kameran med men batteriet va fortfarande pa laddning i rummet.. :) Typiskt...

Vi spenderade hela den kvallen at att kora upp och ner i bergen och leta efter mera palm vin. Vi at nan sorts lokal sallad hos nan av pojkarnas bekanta uppe i berget. Gott, men Mackan vagade bara smaka lite eftersom sasen/roran inneholl notter...
Vi avslutade kvallen vid ett stalle dar dom hade mycke juice. Vi tva och ca 20 indonesiska man.. och en italienare. Mackan spelade gitarr och pojkarna sjong Batak sanger for fullt.
Efterfesten blev pa varan hotell restaurang. Hahha, trotta gick vi och sova klockan halv elva pa kvallen. Undrar nar vi senast har gatt sa SENT och lagga oss..?

Vaknade pigga och krya 8 tiden nasta morgon. 10 tiden kom Jerry och hamtade oss for att vi skulle ta baten over till Parapat, fasta landet. Eddi vantade redan vi baten. Pa baten traffade vi ocksa en tyska som foljde med pa varat aventyr.

Akte och lyfte lite pengar och sen vidare hem till Jerrys vanner dar det fanns litervis av utsokt (fis luktande) juice. Spelade lite gitarr och kort och sag pa nar dom valde ut en hona som vi skulle fa ata senare. Med en 5 liters dunk Jungle juice fortsatte vi resan upp till "eden garden" dar vi satte oss och avnjot det goda vid ett vattenfall. jerry va den enda som vagade simma. Vattnet va iskallt.
Som tur kom vi ihag bade kamera och batteri den har gangen sa det blev nagra bilder.
Akte tillbaka till forsta stallet och at honan. Utsokt!! Tilloch med inalvor at vi. Strupen och nagot knastrigt och levern... URK! Men man maste ju prova pa..

Efter maten fyllde vi pa dunken och akte till en annan jungelbar. Dar fick Mackan lite problem med magen... (som sagt e ju junglejuice som kilju)
Men inget varre.. Efter nagra glas till fick vi syn pa en pase som ylade och rorde pa sig. Herrarnas middag va det. En hundstackare. Det tog ner lite pa stammningen. Vi vasterlanningar var av annan asikt an indonesierna. Som med honan e det tradition att doda langsamt, sakta sakta skara med kniv mot strupen. Men det varsta va ju att hunden fick ligga i sacken i solen i flera timmar.. Varfor inte gora det fort och smartfritt!!

Vi markte plotsligt att klockan va 2 minuter fore 6 och sista farjan till tuk tuk skulle ga klockan 6.. Det blev ett litet samtal till kaptenen. Han och en skolklass fran norge vantade snallt pa oss.

Jerry ar "gangstern, fixaren, bossen, affarsmannen..." pa on sa han satte genast igang med att snacka affarer med norskarna.. Utan storre framgang. Han hade nog fatt i sig en dunk for mycket for att kunna prata forstaelig engelska.. :) Sa han sjong en sang for dom istallet.. Dom va foga imponerade.. Undrar om vi ar med i deras uppsats om resan??

Vi avslutade sista dunken vid vart rum.. Gick och lade oss 9 halv 10.
Imorse steg vi upp 8 tiden for att ata frukost och packa vaskorna. "goodmorning Markus my brother, have you eaten breakfast yet??" Det va Eddi som kom for att saga hejda och ge oss en avskedspresent. Han e sa go.

Fran parapat akte vi en skumpig buss i 5 timmar for att komma till Medan. Imoron flyger vi harifran till Phuket. Langtar.. :)


Har lart oss fyra indonesiska ord

Horas kan man saga till allt. Hej, tack, skal osv.

Senter - ficklampa

Mushola - Dit muslimer kan ga for att be. Medanh dom vantar pa tag, bat, buss osv.

Gratis betyder gratis.. Men inget ar gratis fasst det star sa...

HORAS och stora kramar till alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar