27 mars 2010

Bangkok och Mae Sot

Akte med Moliis upp till bangkok och bestamde oss for att stanna en natt dar.
Hittade ett rum pa Khao san road (backpacker street). Inte svart att hitta rum dar. Det finns guesthouse overallt.
Vi motte upp Moliis kompis Ben fran england som nu bor i Bangkok. Hans pap spelar i ett bluesband sa vi va och lyssnade pa dem efter att vi atit middag. Bra band men dyr pub..
Eftersom vi flyger hem fran bangkok sa gick vi runt och kollade pa hotell, sa vi inte behover ga runt sa mycket sen. Hittade ett riktit fint med pool pa taket for 20e/natt. Tror nastan vi slar till med det sista dagarna.
Kollade ocksa upp nagra tatuerare eftersom vi bada har lite planer pa att gora en innan vi aker hem. Hittade en bra som brukar jobba i stockholm halva aret. Lite dyrare an dom andra. men bilderna vi sag pa tidigare tatueringar dom gjort va RIKTIT BRA..Och sa va det mycket rekommendationer om hygienen och sant viktigt.

Igar kom vi till Mae Sot. Forsta gangen vi akte lokal buss i Thailand. ALLT gick pa thai. Men resan gick bra. Nagra km utanfor Mae Sot kom polisen in i bussen for att kolla allas ID. Det va nagra som inte fick aka vidare, men tyvarr e vi inte sa bra pa thai sa vi har ingen aning om varfor dom inte fick det..
Det va val det enda som skiljde sig fran turistbussarna.

Vi laste om att Mae Sot ska va en mysig by, men, man far lite indien kansla over stallet. Smutsigt, hett och en massa avgaser.
Vi skulle ga till ett tempel idag och bada ortbastu men det va bara en massa byggarbetare som va dar och spelade biljard och drack ol sa vi svangde hastigt om igen. Ikvall kanske vi aker till friendship bridge och kollar. Dar finns en marknad med en massa smuggel gods fran burma. Bli int oroliga... :) Ska ocksa prova pa en burmesisk middag ikvall om vi hittar nan restaurang med engelsk meny...

Imoron ska vi forsoka ta oss vidare norrut till Pai. Tankte ju att vi sku trecka lite dar men laste idag att det ar lite for hett att trecka i april maj. Sa far se vad det blir. kanske man far hyra en elefant??
8 april gar varat visum ut. Da aker vi till laos. Sa tills dess haller vi oss ganska nara gransen sa det inte blir sa lang resa sen nar vi ska over.

PS. Hall tummarna for oss, vi letar jobb for fullt. Vantar bara pa ett mail nu sa ar det kanske ordnat...

Kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar